Elfriede de Rijk klankschalen
Home Muziekschool Schmink Klankschalen Foto's Contact Extra

 

Muziek speelt een belangrijke rol in het leven en daar zijn we ons heel erg van bewust bij muziekschool “ Elfriede de Rijk”

Het effect daarvan en het plezier wat vrijkomt als we alle vrolijke noten voorbij horen komen op de radio of  TV of door een CD op te zetten.
Ritme zet ons in beweging.

Als we zelf lessen op een instrument of zanglessen gaan volgen, zal het effect van al die vrolijke noten, (nu door onszelf geproduceerd) vele malen intenser zijn. Heel belangrijk is het plezier om een instrument te leren spelen, of te leren zingen met je hele lijf. Daarbij de liefde voor muziek te ontwikkelen en te voelen! Het is voor ons geen probleem om u pianoles te geven terwijl u thuis een keyboard heeft om op te oefenen!

Piano

Muziek verbindt en werkt helend. Zo hebben wij al meer dan 45 jaar, elke eerste Kerstdag, met leerlingen van de muziekschool en hun instrumenten, op alle verdiepingen van het ziekenhuis de “Tjongerschans" aan de patienten een Kerstsfeer gebracht. De kerstgroep bestaat elke keer uit vrijwilligers. Op elke afdeling zingen en spelen we daar een repertoire van bekende en onbekende kerstliedjes, voor de patiënten, die te ziek zijn om met kerst naar huis te mogen.

Ook hebben we door het jaar heen, verschillende “buitenactiviteiten.” Waaronder het spelen in verschillende bejaardentehuizen, rond de kerstdagen. Waar iedereen altijd heel enthousiast mee begint te zingen. Dit tot plezier van de leerlingen, die zich elk jaar weer met veel enthousiasme en plezier willen inzetten, om de mensen te trakteren op een “mooi stukkie muziek".

Als de gelegenheid zich aandient, spelen de leerlingen voor een goed doel, waarbij we al menig keer de kou hebben getrotseerd! Maar de opbrengst en het plezier erbij ,was dat altijd dubbel en dwars waard! Hartverwarmend! Kijk bijvoorbeeld maar bij www.wilmarijke.nl, het interview over de dansende beren van Beliza. We hebben er aan mogen bijdragen, dat deze beren nu allemaal een goed tehuis hebben en niet meer worden mishandeld!

Geregeld hebben we voorspeelmiddagen voor jong en oud. Leeftijd speelt geen rol om muziek te maken....dat doe je vanuit het hart!!

Zo ben ik zelf leadzangeres in mijn band "The Left Hand Band", wij zijn 6 enthousiaste muzikanten, met allemaal onze muzikale expertise! We spelen muziek uit de 70'en 80' jaren! We treden regelmatig op, op (dorps) feesten en buitenactiviteiten. Mijn zangleerlingen, mogen voor de oefening, "zingen met live band", regelmatig met deze band een leerlingenmiddag verzorgen! Bij mij leer je het verschil tussen echt zingen en het huis, tuin en keuken zingen! Ik heb al menig leerling met trots naar de vooropleiding van het conservatorium en de musicalscholen mogen begeleiden! Maar ook het plezier om voor jezelf lekker met je stem bezig te zijn, is voor mij heel belangrijk om jouw daar een mooie ervaring in te geven! Vaak kun je de zangtechnieken heel goed gebruiken in het dagelijks leven! Een goede ademhaling bijvoorbeeld, versterkt je lichaamstaal en geeft je de nodige kracht en ontspanning! Denk daarbij aan een sollicitatiegesprek of luchtwegklachten, een examen enz......Zingen is zo veel meer!

Dus heeft u altijd al iets willen doen met muziek en bent u enthousiast geraakt, dan kunt u kiezen uit de volgende lessen;

BasblokfluitBlokfluit

  • Piano
  • Zang
  • Harp
  • Keyboard
  • Dwarsfluit
  • Blokluit; sopraan, alt, tenor, en basfluit.

  • Klik hier voor de tarieven.